Εξαγωγές δοντιών

Αν και στην Zeimpekis dental care καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε τα φυσικά σας δόντια δυνατά και υγιή, κάποιες φορές μία εξαγωγή είναι απαραίτητη. Οι εξαγωγές δοντιών χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουμε κατεστραμένα δόντια. Μετά την εξαγωγή το δόντι που εξάχθηκε πρέπει να αντικατασταθεί είτε με ένα οδοντικό εμφύτευμα είτε με κάποια άλλη κινητή ή ακίνητη προσθετική εργασία.

 

Γιατί χρειάζεστε μία εξαγωγή δοντιού

Η οιο κοινή αιτία για εξαγωγή είναι η σοβαρού βαθμού καταστροφή του δοντιού από τερηδόνα. Άλλες αιτίες είναι η προχωρημέμνη περιοδοντική νόσος και τα κατάγματα του δοντιού σε σημεία που δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Συχνές επισκέψεις στην Zeimpekis dental care για έλεγχο των δοντιών σας καθώς και καθαρισμό δοντιών θα βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η εξαγωγή ενός δοντιού.

 

Εξαγωγή σωφρονιστήρων (φρονιμιτών)

Οι φρονιμίτες αποτελούν τα τέσσερα τελευταία δόντια που ανατέλλουν στο στόμα ,συνήθως στην ηλικία των 17- 25 ετών. Ιδανικά τα δόντια αυτά ανατέλλουν χωρίς επιπλοκές. Ακόμη και όλα να ανατείλουν φυσιολογικά , μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό ή να ανατείλουν με γωνία που θα δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον. Για αυτό το λόγο αρκετοί επιλέγουν να αφαιρούν τους φρονιμίτες πριν προκαλέσουν κάποια μόλυνση, συνωστισμό και άλλες επιπλοκές.

 

Γνωρίζατε…

Οι φρονιμίτες μπορεί να χρειαστεί να εξαχθούν ακόμη και αν δεν έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμήν κάποιο πρόβλημα…Ακόμη και οι φρονιμίτες που έχουν ανατείλει φυσιολογικά  είναι επιρρεπή στην τερηδόνα. Εξαιτίας της τεέυταίας θέσης τους στον οδοντικό φραγμό οι φρονιμίτες είναι δύσκολο να καθαριστούν αποτελεσματικά με την οδοντόβουρτσα και ακόμη περισσότερο με το οδοντικό νήμα. 

 

Ενδοδοντικη θεραπεια