Η ενδοδοντική θεραπεία

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) είναι μια ανώδυνη διαδικασία, η οποία χρησιμοποιείται για την αποκατάστασης των μολυσμένων ριζικών σωλήνων. Ο πολφός είναι το ζωντανό κομμάτι του δοντιού που επεκτείνεται έως την ρίζα του δοντιού και περιέχει νευρικές απολήξεις και διάφορους άλλους ιστούς. Η μόλυνση του πολφού μπορεί να προκαλέσει πόνο στον ασθενή, οίδημα, ακόμη και απώλεια του δοντιού. Η ενδοδοντική θεραπεία, εντελώς ανώδυνα έπειτα από τοπική αναισθησία, αφαιρεί τον μολυσμένο πολφό και αποκαθιστά την υγεία στο δόντι σας.

Έπειτα από την διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης) το υγιές πλέον δόντι θα πρέπει να αποκατασταθεί χρησιμοποιόντας  μία στεφάνη (θήκη), ένα αισθητικό λευκό σφράγισμα ρητίνης, ή ακόμη και ένα επένθετο ρητίνης, δίνοντας μία φυσική εικόνα στο δόντι σας.
 

Πολλοί ασθενείς θεωρούν ότι η ενδοδοντική θεραπεία προκαλεί πόνο ή δυσχέρεια
Η όλη διαδικασία εκτελείται έπειτα από τοπική αναισθησία, κάτι που την κάνει τόσο ανεκτή όσο μία έμφραξη (σφράγισμα) δοντιού. Μετά το πέρας της διαδικασίας το δόντι που έχει υποστεί την ενδοδοντική θεραπεία δεν θα έχει καμία οπτική διαφορά με όλα τα υπόλοιπα δόντια του οδοντικού φραγμού.

 

Λευκανση Δοντιων